Svaka dobra priča počinje izazovom, zahtjeva žestoku borbu, ističe najupornije i u sebi ima humanitarni karakter.

Peškafondo nije samo priča o lovu, o pobjedi, o natjecanju…. Štoviše, to je priča o borbi, o tradiciji, o jedinstvu, o divnom sportskom duhu i njegovoj neustrašivosti u nama.

Borba uistinu nadilazi samo natjecanje. Nakon dva dana borbe, lova i pomicanja granica natjecatelja, petak je dan Gala večere na terasi Hotela Palace, gdje ćemo okupiti sve naše borce i proglasiti one najuspješnije na Peškafondu Gariful Hvar 2012. Naravno da je najsunčanije tamo gdje je Sunčani Hvar, pa ćemo zaokružiti naš lignjolovski događaj u opuštenoj atmosferi uz čašice vina Vinarije Plančić, uz dobru dalmatinsku spizu i u društvu najboljih, naravno. Neki će dobiti nagrade, neki odličnu zabavu, materijala za lovačke priče, pehare, laude, lignje.. Ali, svi će dijeliti neustrašivi duh „morskih lavova“, iskusnih ribara i vještih pomoraca.

Povrh natjecanja, priča o borbi je ono što je misao okosnica Peškafonda, zato kroz cijelo natjecanje provlačimo humanitarni karakter. Pridružite nam se na Gala večeri, te kupnjom ulaznice pomozite djetetu koje ne odustaje! Mali Tin iz Jelse svakodnevno se bori protiv karcinoma i naša pomoć mu je potrebna. Sav prihod ulaznica namijenjen je upravo njemu, kao i prihod od aukcije koja će biti organizirana tijekom večeri u Hotelu Palace.

 

Duh borbe živi u svima nama, jeste ga Vi spremni pokazati?

- Peškafondo Gariful Hvar 2012