Hvarani Peškafondom priveli sezonu 2013. kraju

Peškafondo Gariful Hvar, velika hvarska manifestacija, zabavno-natjecateljskog duha održala se treću godinu za redom, te je s uspjehom odradila i ovu sezonu. Na ovogodišnjem natjecanju znalaca i lignjolovaca natjecalo se više od dvadesetak ekipa s po tri člana koji su se u natjecateljskom dijelu ribolova pokazali na području hvarskog akvatorija. Odazvali su se natjecatelji iz svih djelova Dalmacije i Dalmatinske zagore.
Ulovilo se i nešto liganja, u dva natjecateljska dana pao je ulov od sveukupnih 45,00 kilograma, koje su vagane pod stručnim okom suca. Pobjednici su hvarska ekipa Lupor koja je ulovila ukupno 8,510 kilograma liganja.
Fešta od liganja i lignjarskog pripetavanja završena je gala partyjem u ribljem restoranu Gariful, natjecatelje i goste restorana pozdravio je poznati hrvatski gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri, a pobjednički pehar uručila je supruga vlasnika restorana Gariful Dragana Peronja Gospodnetić, kao i poklone jedinoj ženskoj ekipi Blinkerice.
Kuhari i osoblje restorana pripremili su veliki švedski stol na kojem su gosti i natjecatelji mogli kušati brojne riblje specijalitete kao: lignje spremljene na nekoliko načina, salate od hobotnice, kamenice, gregade, crni rižoto, gregada od jastoga, korčulanske makarune od škampa te brojne druge poslastice, a Zigante se pobrinuo da uživaju u Istarskim tartufima.
Naravno, uz dobru ribu i morske plodove nije nedostajalo i vrhunskog hrvatskog vina. Hrvatski vinari; Tomić, Kutjevo,Matuško, Vujnović, Matošević, Akrobat te Vinotrade sve okupljene počastili su svojim najboljim kapljicama.
Fešta za otprilike 200-tinjak gostiju trajala je dugo u noć uz zvukove tamburaša.